ΑΡΧΙΚΗ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 8 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 8 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

        Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου  Εργαζόμενων της Παγκρήτιας Τράπεζας  της Πέμπτης 23 Μαΐου 2024, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την τροποποίηση άρθρων του ισχύοντος καταστατικού του.

Ο Πρόεδρος του Δ/Σ αναφέρθηκε και ανέλυσε διεξοδικά την αναγκαιότητα των τροποποιήσεων, προκειμένου να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της τροποποιήσεως του καταστατικού μας από τα αρμόδια δικαστικά όργανα, να προβούμε σε πρόσκληση Τακτικής Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης, για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, με σκοπό την συμμετοχή και την εκλογή όλων των ενδιαφερόμενων μελών μας, ανεξαρτήτως τράπεζας προελεύσεως ή γεωγραφικής περιοχής με παρουσία της Τράπεζας μας, στα όργανα του Συλλόγου μας.

Με την δημιουργία ενός μεγάλου αντιπροσωπευτικότερου Συλλόγου, θα έχουμε την δυνατότητα και την δύναμη να προλαβαίνουμε και να έχουμε άποψη και ρόλο σε κάθε ενδεχόμενη εξέλιξη στο εργασιακό περιβάλλον που έχει ήδη δημιουργηθεί καθώς και στις αλλαγές που έρχονται με τις επικείμενες συγχωνεύσεις στο άμεσο μέλλον, αλλά και να είμαστε ο Σύλλογος που θα κάνει τις κάθε είδους διαπραγματεύσεις και παρεμβάσεις υπέρ των συμφερόντων  των μελών μας, των θέσεως εργασίας τους, και των κάθε είδους εντός των αρμοδιοτήτων μας, δικαιωμάτων τους.

Κατόπιν αυτών, τέθηκε σε μυστική ψηφοφορία μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZEUS η οποία πραγματοποιήθηκε εντός συγκεκριμένων διαστημάτων δύο ημερών, δηλαδή ξεκίνησε την Πέμπτη 23/5/2024 από τις 15.00μμ έως τις 18.00μμ και την Παρασκευή 24/5/2024 ξεκίνησε στις 10.00πμ και έληξε στις 16.00μμ, και ζητήθηκε από τα μέλη μας να ψηφίσουν εάν συμφωνούν στις προτεινόμενες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, τροποποιήσεις του καταστατικού μας. Στη εν λόγω μυστική ψηφοφορία ψήφισαν πεντακόσια είκοσι τρία (523) μέλη μας.

Κατόπιν αυτών η Γενική Συνέλευση ενέκρινε με πλειοψηφία ανά άρθρο προς τροποποίηση όπως παρακάτω:

  • άρθρο 12 τετρακόσια ενενήντα τέσσερα (494) υπέρ και ένα ( 1 ) κατά
  • άρθρο 15 και τετρακόσια ενενήντα ένα (491) υπέρ και έξι     ( 6  ) κατά
  • το άρθρο 21 για τροποποίηση απαρτίας Δ.Σ από 5 σε 8 συμβούλους, τετρακόσια ενενήντα τρία (493) υπέρ και πέντε ( 5 ) κατά
  • το άρθρο 23 για τροποποίηση νόμιμης συγκρότησης εναπομεινάντων συμβούλων Δ/Σ από 5 σε 8 συμβούλους τετρακόσια ενενήντα πέντε (495) υπέρ και τέσσερα (  4  ) κατά
  • το άρθρο 25 τροποποίηση σε  2 οι αντιπροέδρους τετρακόσια ογδόντα τρία     (483 ) υπέρ και δέκα έξι ( 16 ) κατά
  • το άρθρο 26 προσθήκη αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα τετρακόσια ενενήντα ένα ( 491 ) υπέρ και δέκα ( 10 ) κατά
  • το άρθρο 27 με προσθήκη αναπληρωτή Ταμία τετρακόσια ενενήντα πέντε ( 495 ) υπέρ και οκτώ ( 8 ) κατά
  • προστέθηκε άρθρο που έλαβε αριθμό 28 για τα καθήκοντα του Υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων και τύπου με συνέπεια να αλλάξει η αρίθμηση των άρθρων από το 28 έως και το τέλος με άρθρο 37, πεντακόσια ( 500 ) υπέρ και τέσσερα ( 4 ) κατά
  • Τέλος στο άρθρο που έχει λάβει τώρα αριθμό 33 και αφορά ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΨΗΦΟΦΟΡΙΩΝ η παράγραφος 5 αυτού τροποποιήθηκε ως προς τον αριθμό σταυρών προτίμησης από 9 έως τα 2/3 του αριθμού των εδρών του ΔΣ πεντακόσια έντεκα ( 511 ) υπέρ και έξι ( 6 ) κατά,

καθώς επίσης είχαμε και έξι (6) λευκά,  όλες τις προτεινόμενες τροποποιήσεις, με πλειοψηφία άνω των ¾ των συμμετεχόντων-ψηφισάντων, όπως απαιτεί το άρθρο 33 του καταστατικού μας για την τροποποίηση του, αλλά και σύμφωνα με την διάταξη του αρ.8 παρ. 3 περ. ζ΄ του Ν1264/1982.

Όλοι οι εργαζόμενοι, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων αναγνωρίζοντας ότι ένας, ισχυρός, δυναμικός και απόλυτα αντιπροσωπευτικός Σύλλογος θα είναι αυτός που μπορεί να σταθεί πιο ισχυρά, απέναντι στις νέες προκλήσεις, να απαιτεί την εργασιακή σταθερότητα και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αύξηση των οικονομικών μας απολαβών αλλά και να κάνει την τράπεζά μας ακόμη πιο ισχυρή.

Οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στην κάθε μια και στον κάθε έναν από όλους τους εργαζόμενους για την συμμετοχή σας, δεσμευόμαστε ότι ο Σύλλογός μας παραμένει στο πλευρό όλων και διαβεβαιώνουμε όλοι εμείς που απαρτίζουμε το Δ.Σ., ότι ο Σύλλογος θα είναι πάντοτε παρών σε κάθε κάλεσμα και   κάθε διεκδίκηση.

Ευχαριστίες για την τεχνική βοήθεια που είχαμε οφείλουμε και στην Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων Ελλάδος που συμμετείχε στην διαδικασία αυτή και στην νομικό μας σύμβουλο για την πολύτιμη βοήθεια της.

Για τον Σ.Ε.ΠΑ.Τ.

Ο Πρόεδρος του Δ/Σ                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Δραμουντάνης  Ζ. Γιάννης                                                          Δραμουντάνης  Η. Βαγγέλης

Subscribe to Newsletter

Never miss any important news. Subscribe to our newsletter.