ΑΡΧΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 4 ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 4 ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας, μαζί με την ΟΤΟΕ και το ΕΚΗ, συμμετέχει την πανελλαδική απεργία , την Τετάρτη 17  Απριλίου 2024 και στηρίζουμε ενεργά μαζικά και δυναμικά τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων όλης της χώρας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Εν μέσω μιας πρωτοφανούς και συνεχώς αυξανόμενης ανόδου των τιμών, που εξανεμίζει το εισόδημα των εργαζομένων οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ, διεκδικώντας  ολοκληρωμένες πολιτικές αντιμετώπισης της ακρίβειας και προστασία της αγοραστικής δύναμης των μισθών μας.

     Ο μισθός μας δεν είναι ελεημοσύνη! Είναι μέσο διαβίωσης. Γι’ αυτό και πρέπει να έχει την κατάλληλη προστασία της πραγματικής αξίας και της αγοραστικής του δύναμης! Το τραπεζικό σύστημα οφείλει να ανταποκριθεί ορθά στον θεσμικό και κοινωνικό του ρόλο, στηρίζοντας ουσιαστικά την πραγματική οικονομία, την κοινωνία και τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν συμβάλει καθοριστικά για την μέχρι σήμερα εξασφάλιση της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας του. Με την συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης  Απριλίου, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας και ενότητας στους εργοδότες μας, σε μια μεταβατική περίοδο για την Τράπεζα μας, που αναμένονται εξελίξεις στις οποίες θα είμαστε συμμέτοχοι και όχι απλοί παρατηρητές!

 Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Ορθή και σύννομη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στους εργαζόμενους και τους τηλεργαζόμενους. Χωρίς de facto εξαίρεση, μέχρι τώρα, των τηλεργαζόμενων. Χωρίς «διακριτικές ευχέρειες» εργοδοτικής παραχάραξης του πραγματικού ωραρίου. Χωρίς «χαλαρά κριτήρια» για τους «διευθύνοντες υπαλλήλους», που εξαιρούνται από ωράριο και άδειες.
  • Ομαλή μετάβαση του κλάδου μας στην ψηφιακή εποχή. Με έγκαιρη ενημέρωση, διαβούλευση και συμμετοχή των εργαζομένων στα οφέλη της τεχνολογικής προόδου. Με σεβασμό στα εργασιακά – συλλογικά και τα ατομικά δικαιώματα, καθώς και στον ελεύθερο χρόνο κάθε εργαζόμενου.
  • Έλεγχος και πάταξη της αισχροκέρδειας σε όλα τα επίπεδα παραγωγής και διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
  • Αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων, για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική δύναμη των εργαζόμενων στον αγώνα για καλύτερους μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

 ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ συμμετέχουμε στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα δηλώνοντας σε Κυβέρνηση και εργοδότες ότι αντιστεκόμαστε, αποφασιστικά, μαζικά και δυναμικά.

 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΩΡΑ 10.00

ΑΘΗΝΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ΩΡΑ 11.00

Με τιμή

Για τον Σ.Ε.ΠΑ.Τ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.

Subscribe to Newsletter

Never miss any important news. Subscribe to our newsletter.